Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

30 Iunie 2018
Vizualizari: 833
Comentează add

Hidrologii au instituit o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă până sâmbătă seara, pe râuri din judeţele judeţele Braşov şi Covasna.

Cod roşu de inundaţii pe râuri din Covasna şi Braşov, până sâmbătă seara

radio-romania-actualitati

Foto: ISU

Hidrologii au instituit o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă până sâmbătă seara, pe râuri din judeţele judeţele Braşov şi Covasna.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până sâmbătă la ora 18:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung - bazin mijlociu şi inferior din judeţele Braşov şi Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Târlung, în zona de confluenţa cu râul Negru, zona localităţii Băcel.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza.

Hidrologii susţin că se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Potrivit INHGA, până duminică seara este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râuri din 19 judeţe, dar şi o atenţionare Cod galben ce vizează bazine hidrografice din 30 de judeţe.


Etichete Cod roşu de inundaţiirâuriCovasnaBraşovinhga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live