Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2020
Vizualizari: 397
Comentează add

Cota de pericol a fost depășită cu 236 cm. Până la ora 20:00, Prutul a scăzut cu 40 cm, cu aproximativ 6 cm/oră, începând de la ora 11.00 când a fost atins maximul viiturii.

Cod Roşu de inundaţii pe râul Prut până mâine la ora 24:00

radiojurnal

  Foto: Arhivă/Cristiana Sabău.

Pe râul Prut codul roşu de risc de inundaţii este în vigoare până mâine la ora 24:00.

Viitura venită din Ucraina ar urma să ajungă mâine la barajul Stânca-Costeşti care, potrivit specialiştilor, are capacitatea de a prelua o foarte mare cantitate de apă.

Corespondenta RRA, Gina Poienaru, a urmărit situaţia şi are mai multe informaţii.

Gina Poienaru: Viitura din Ucraina a atins maximul astăzi, la ora 11:00, în staţia hidrometrică de la Rădăuţi-Prut. De atunci şi până la ora 20:00, Prutul a scăzut cu 40 de centimetri, cu aproximativ 6 centimetri pe oră, însă cota de pericol este depăşită cu 236 de centimetri. Echipele de intervenţie se menţin în misiune până când nivelul râului va ajunge sub cota de inundaţie. Nu au fost case inundate, ci doar păşuni, terenuri agricole, grădini, câteva curţi şi două drumuri naţionale, care leagă satul Rădăuţi-Prut de localităţile Miorcani şi Rediu, şi pe care au fost ridicate diguri din saci de nisip. Până mâine, viitura va ajunge în acumularea Stânca-Costeşti, unde va fi preluată fără probleme - spun specialiştii. Acumularea are înmagazinată în prezent circa 700 de milioane de metri cubi de apă şi are capacitatea de a prelua o cantitate de încă 700 de milioane de metri cubi. Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a declarat, astăzi, la Rădăuţi-Prut, că situaţia este sub control. Dacă debitul preconizat pentru viitură se menţine şi nu vor mai fi precipitaţii populaţia nu are motive să fi îngrijorată nici în localităţile din amonte de Stânca-Costeşti, nici în cele din aval.


Etichete râul prutinundațiiviituracota de pericol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live