Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2021
Vizualizari: 613
Comentează add

Câteva sute de hectare de terenuri agricole semănate deja sunt inundate în Judeţul Arad, după ce Crişul Alb a ieşit din matcă.

Cod Portocaliu și Cod Galben de inundaţii în 6 bazine hidrografice

radiojurnal

  Foto: Adriana Tudose / RRA

Şase bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba şi Mureş sunt până la miezul nopţii următoare sub atenţionări cod galben şi cod portocaliu de inundaţii.

Potrivit hidrologilor este vorba despre râurile din bazinele hidrografice Crasna, Tur, Târnava Mică și Crişurile Negru, Alb şi Repede. Potrivit Radio România Timişoara, câteva sute de hectare de terenuri agricole semănate deja sunt inundate în judeţul Arad, după ce Crişul Alb a ieşit din matcă.


Primarul comunei Almaş, Aurel Ginu Costea, a precizat că în urma inundaţiilor au rămas în jur de 400 de hectare sub apă.

Aurel Ginu Costea: Au stat două zile sub apă; cu siguranţă vor fi mari pagube, ar putea fi chiar daună totală pentru fermierii care au reuşit să semene acolo porumb şi ce a mai fost semănat pentru toamnă.


Probleme sunt şi în comuna învecinată Dieci, unde sunt inundate 50 de hectare de terenuri agricole. În zonă a fost cod roşu de viituri.


Etichete avertizare inundațiicod portocaliucod galben

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live