Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iunie 2019
Vizualizari: 248
Comentează add

11 judeţe din centrul şi sudul ţării se află sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii.

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii

radiojurnal

 Foto: Adriana Tudose-RRA / arhiva

11 judeţe din centrul şi sudul ţării se află sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii până astăzi la prânz. Alte 22 de judeţe şi capitala sunt sub cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi însemnate de apă, tot până la ora 12:00.

Este în vigoare şi o informare meteo generală, fără cod, valabilă pentru toată ţara, până miercuri dimineaţă. Aceasta anunţă instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate. Atenţionărilor meteo li se adaugă şi o serie de avertizări de inundaţii.

Astfel, până la ora 16:00, trei coduri portocalii vizează judeţe din centrul, dar şi din estul ţării, iar până la miezul nopţii un cod galben atrage atenţia asupra posibilelor depăşiri ale cotelor de apărare în jumătatea de nord a ţării. La această oră, este în desfăşurare un Comandament de inundaţii condus de ministrul Carmen Dan.

Directoarea executivă a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Popa, a făcut o prezentare a situaţiei.

Florinela Popa: Pentru judeţele în cod portocaliu, este de așteptat ca aversele să aibă frecvent caracter torențial, astfel încât să se înregistreze pe intervale scurte sau prin acumulare până dimineață, cum spuneam, cantități de peste 40-50 de litri pe metru pătrat și izolat 60-80 de litri pe metru pătrat. Binînțeles, vor fi și descărcări electrice, intensificări ale vântului, căderi de grindină și posibil vijelii. Caracterul sever al manifestărilor este dat în primul rând de posibilitatea ca acele cantități pe care le-am menționat în avertizare să se acumuleze în timp scurt, adică pe durata a o oră, două, maxim trei, aşa cum s-a întâmplat și în zilele trecute.


Etichete cod portocaliuploi torenţialevijelii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live