Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2014
Vizualizari: 1359
Comentează add

Meteorologii au instituit cod galben de ploi abundente pentru nouă judeţe. De miercuri la prânz, meteorologii instituie un cod portocaliu de ploi abundente pentru 26 de judeţe.

Cod portocaliu de ploi abundente pentru 26 de judeţe

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Un cod galben de precipitaţii a intrat în vigoare la ora 23:00 pentru în judeţele Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

De miercuri la prânz, meteorologii instituie un cod portocaliu de ploi abundente pentru 26 de judeţe.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorolgie, Ioan Sandu, spune că în Judeţele Mehedinţi, Caraş şi partea de munte a judeţului Gorj sunt cantităţi de precipitaţii care se cumulează.

"Nu sunt intensităţi mari într-un timp foarte scurt, dar acolo plouă tot timpul până joi seara şi s-ar putea şi după aceea în cele trei judeţe. Celelalte şase judeţe, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea: sunt cantităţi foarte mari de precipitaţii în cinci-şase ore. Codul portocaliu este de mâine de la ora 16:00 până joi dimineaţa.

Cod galben în intervalul 13 mai, ora 23 – 14 mai, ora 12Sursa: ANM


"Miercuri după amiază este posibil ca Administraţia Naţională de Meteorologie să emită cod portocaliu pentru o perioadă de trei ore pentru Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, inclusiv Bucureşti" a declarat şeful ANM.

Cod portocaliu intervalul 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 18. Sursa: ANM

Specialiştii mai spun că se pot cumula chiar 70 de litri de apă pe metru pătrat, iar hidrologii avertizează că din această noapte râurile şi afluenţii lor din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj pot depăşi cotele de atenţie sau de inundaţie.

Pentru aceste zone intră miercuri în vigoare un cod portocaliu de inundaţii.

Sursa: INHGA.

Premierul le-a cerut prefecţilor să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea efectelor ploilor.

Peste 1.000 de angajaţi de la Apele Române şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătiţi să intervină cu utilaje şi saci de nisip, iar situaţia va fi permanent monitorizată de autorităţi. 


Etichete meteoANMhidrologieavertizarecod galbenportocaliuploioaverseinundaţiirâuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live