Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iunie 2019
Vizualizari: 300
Comentează add

Hidrologii atrag atenţia asupra pericolului de inundaţii - numeroase râuri din aproape toată ţara sunt sub cod portocaliu sau galben, existând riscul producerii de viituri rapide.

Cod portocaliu de ploi abundente în Moldova, Muntenia şi Oltenia

radiojurnal

     Foto:Adriana Tudose / RRA - Arhiva.

Întreaga Moldovă, jumătatea de nord a Munteniei şi a Olteniei, precum şi sudul şi estul Transilvaniei sunt sub cod portocaliu de ploi abundente, vijelii şi grindină până marţi dimineaţă, 4 iunie.

Este în vigoare şi un cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, pentru judeţe din Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureş şi mai multe zone din Dobrogea şi Banat. 

Hidrologii atrag atenţia asupra pericolului de inundaţii - numeroase râuri din aproape toată ţara sunt sub cod portocaliu sau galben, existând riscul producerii de viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri. 
Pentru o oră, în cursul zi8lei de luni, 3 iunie, mai multe localităţi din judeţul Galaţi au fost sub cod roşu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină.
 
7 locuinţe şi 14 curţi au fost inundate, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei. În judeţul Alba, peste 400 de gospodării au rămas fără energie electrică, în urma ploilor abundente, iar în judeţul Giurgiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a primit peste 200 de solicitări de intervenţie, marea majoritate pentru scoaterea apei din case şi curţi.
 
Pompieri şi voluntari continuă căutările copilului dispărut vineri din judeţul Prahova, localitatea Sângeru, luat de o viitură de lângă familia sa.
 

Etichete ploiinundaţiicodroşuportocaliuviiturăISUurgenţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live