Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Octombrie 2015
Vizualizari: 1513
Comentează add

Aproape tot restul ţării este sub cod galben de precipitaţii şi vânt puternic, cu excepţia nord-vestului şi centrului Transilvaniei.

Cod portocaliu de ninsoare în județele Suceava și Neamț

radiojurnal

Foto: Arhivă / Petruț Hîrțescu

Judeţul Suceava şi zona de munte a judeţului Neamţ sunt sub cod portocaliu de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă, vântul va avea intensificări de peste 70-80 km/h şi va viscoli temporar ninsoarea.

Aproape tot restul teritoriului ţării este sub cod galben de precipitaţii şi vânt puternic, cu excepţia nord-vestului şi centrului Transilvaniei.

Vremea va fi deosebit de rece şi vântul va depăşi temporar 60-70 de kilometri pe oră, mai ales în sud, în sud-est şi la munte.

Cât va dura acest episod? - ne spune meteorologul se serviciu Oana Păduraru:  ”Acest episod de vreme rea, cu răcire, precipitaţii sub formă de ploaie, dar şi lapoviţă şi ninsoare în zona de munte, în special în Carpaţii Orientali, de asemenea şi în partea de nord a Moldovei, va ţine până în cursul zilei de marţi.

”Marţi deja, mai ales în a doua parte a zilei se va observa o ameliorare a vremii, mai ales sub aspectul precipitaţiilor, iar de miercuri încolo va exista o creştere a valorilor termice în toate regiunile ţării, uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel că, spre sfârşitul săptămânii viitoare, ne aşteptăm ca temperatura aerului să se apropie de valorile normale pentru această perioadă din an.

”Adică, spre sfârşitul săptămânii ne aşteptăm la valori în ţară cuprinse între 14-22 de grade şi minime în cursul nopţilor între 3-13 grade”.  

Hidrologii avertizează că precipitaţiile ar putea provoca inundaţii şi au emis o atenţionare cod galben pentru râuri din Oltenia, sudul Moldovei, Dobrogea şi zonele de deal şi de munte din Muntenia.


Etichete ninsoricod galbencod portocaliumeteoANMploivântNeamțSuceava

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live