Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELARI PARLAMENTARE Luni, 18 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iunie 2018
Vizualizari: 492
Comentează add

Hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide şi creşteri importante de debite şi niveluri, pe afluenţii de dreapta ai Mureşului

Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din Alba

radiojurnal

 Inundații în localități din România, în anul 2016. Foto: Arhivă.

Râuri din nouă bazine hidrografice de pe raza judeţului Alba sunt vizate de o atenţionare cod portocaliu de inundaţii până la ora 23.

Hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide şi creşteri importante de debite şi niveluri, pe afluenţii de dreapta ai Mureşului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Geoagiu - amonte confluenţă cu râul Sebeş (judeţul Alba) şi pe râurile mici din bazinul Trotuş - în judeţele judeţele Harghita, şi Bacău şi Zăbala, în judeţul Vrancea.

Este cod galben de inundaţii până mâine la ora 14 în bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare, Someş, Mureş, Târnava Mică, Târnava Mare, Timiş, Bistra, Olt, Buzău, Bistriţa, Trotuş şi Putna.

În acelaşi interval se vor produce fenomene hidrologice similare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad, Siret şi Prut, avertizează hidrologii.


Etichete albacod portocaliuafluenţialbainundaţiitorenţiviituri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live