Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Martie 2018
Vizualizari: 691
Comentează add

Hidrologii spun că atenţionarea va fi valabilă până pe 31 martie şi presupune depăşirea cotelor, fără a se prognoza apariţia unor probleme grave.

Cod Galben ptr sectoare ale Dunării din această dimineaţă

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor anunţă că din această dimineaţă intră în vigoare un Cod Galben pentru anumite sectoare ale Dunării, atenţionare valabilă până pe 31 martie.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Portile de Fier), cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE, după cum urmează:        

COD GALBEN - În intervalul 17.03.2016 ora 06:00 – 31.03.2016 ora 16:00 pe Dunăre: sector aval Turnu Măgurele – Călăraşi (judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), sector aval Galaţi şi în Delta Dunării (judeţele Galați și Tulcea).

COD GALBEN - În intervalul 20.03.2016 ora 06:00 – 31.03.2016 ora 16:00 pe Dunăre: sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier – Turnu Măgurele (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman), sector aval Călăraşi – Galaţi (judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila,  Constanţa, Tulcea și Galați).

Se menţionează că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor mai precizează că pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar că este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.


Etichete Institutul Naţional de Hidrologiedunărecod galbencote de apărare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live