Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2018
Vizualizari: 379
Comentează add

Este cod galben de frig, până joi, în toată ţara. Începând de la noapte, meteorologii au emis un cod portocaliu de ger pentru Bucureşti şi 27 de judeţe.

Cod galben pentru temperaturi foarte scăzute

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

Este cod galben de frig, până joi, în toată ţara. Începând de la noapte, meteorologii au emis un cod portocaliu de ger pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Valorile termice vor fi chiar şi cu 15 grade mai mici decât cele obişnuite pentru această perioadă a anului - a precizat la RRA meteorologul Robert Manta.

În aceste regiuni vor fi temperaturi maxime între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî chiar până la -22 de grade, cu cele mai mari minime de -12 grade. Avem parte de temperaturi chiar şi cu 15 grade mai scăzute decât în mod normal. Deci, foarte-foarte frig. În Moldova, mai ales în sudul regiunii, în Dobrogea, în Muntenia, chiar şi în Oltenia, la început, vântul va accentua destul de puternic senzaţia de frig. Va începe să ningă de luni, se va depune un strat consistent de zăpadă.

În zonele din vestul, nord-vestul şi sud-vestul României, aflate sub cod galben de frig, cea mai mare problemă va fi provocată de temperaturile foarte scăzute şi de vânt, nu atât de ninsori - mai avertizează meteorologul ANM.

Măsuri ale autorităţilor locale pentru perioada de cod galben de ger

Autorităţile au luat măsuri pentru perioada în care au fost anunţate temperaturi foarte scăzute. Astfel, femeile însărcinate şi pacienţii care au nevoie de dializă şi care, din cauza fenomenelor meteorologice riscă, să rămână blocaţi în zonele izolate vor fi transportaţi la spitale şi internaţi la secţiile de specialitate.

Persoanele fără adăpost vor fi duse la centrele de cazare temporar amenajate de autorităţile locale. În cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, convocate ieri, s-a hotărât că prefecţii trebuie să asigure buna funcţionare a utilităţilor publice şi să monitorizeze evoluţia stocurilor de materiale antiderapante destinate intervenţiei pe reţeaua de drumuri la nivel naţional.

Infotrafic

Din cauza vremii, se circulă îngreunat la această oră pe mai multe drumuri din ţară.

Cătălin Bocai, comisar-şef Centrul Infotrafic: La această oră, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă, pe numeroase artere rutiere din ţară. Precizez însă că până la această oră nu sunt drumuri naţionale sau porţiuni de autostrăzi cu circulaţia rutieră oprită din cauza condiţiilor meteo şi nici nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere nedorite, le recomandăm participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă, să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale. De asemenea, să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi pentru a putea fi văzuţi în trafic.


Etichete Cod galbentemperaturi foarte scăzute

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live