Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

5 Iunie 2019
Vizualizari: 347
Comentează add

Ca urmare a ploilor, hidrologii au emis coduri portocaliu şi galben de inundaţii, valabile până vineri după-amiaza, în 22 de bazine hidrografice.

Cod galben de vijelii şi grindină în 26 de judeţe ale României

-

 Foto: Arhivă.

Până aproape de miezul nopţii e cod galben de vijelii şi grindină în 26 de judeţe ale României. Codul este valabil în cea mai mare parte a ţării, însă nici celelalte regiuni nu vor fi ocolite de vreme instabilă şi de ploi, cel puţin trei zile, a declarat meteorologul de serviciu Meda Andrei.

"Începând de astăzi şi până în data de 7 iunie, seara, la ora 23, va fi în vigoare o informare meteorologică, deoarece instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intendificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Fenomenele vor fi mai intense în Banat, în Crişana, în vestul şi sud-vestul Transilvaniei, de asemenea, în nordul Olteniei, în vestul şi nordul Moldovei, în nordul şi estul Munteniei, de asemenea, în zonele de munte. În aceste zone va fi în vigoare un cod galben până la ora 23", a anunțat meteorologul Meda Andrei.

Ca urmare a ploilor, hidrologii au emis coduri portocaliu şi galben de inundaţii, valabile până vineri după-amiaza, în 22 de bazine hidrografice şi pe afluenţii mici ai Dunării, în amonte de Porţile de Fier II.

De asemenea, au fost emise coduri galben şi portocaliu de inundaţii Dunăre. Hidrologii au avertizat că debitul fluviului va creşte constant, fiind posibile depăşiri ale fazelor de apărare.


Etichete Meda Andreimeteorologvijeliiploigrindinăatenționarecod

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live