Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iulie 2017
Vizualizari: 695
Comentează add

Fenomenele meteo vor afecta treizeci de judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei.

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină

radiojurnal

   

La ora 20, intră în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină, fenomene care vor afecta treizeci de judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei.

Avertizarea este valabilă până miercuri dimineaţă, iar cetăţenii sunt sfătuiţi ca pe timpul furtunilor sau al descăcărilor electrice să se adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii de protecţie şi să deconecteze aparatele electrice.

Meteorologul de serviciu, Dinu Mărăşoiu: "În regiunile menţionate, instabilitatea atmosferica va fi accentuată şi se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.

"În restul ţării, mai precis în regiunile estice, sud-estice, vremea rămâne şi mâine, 25 iulie, călduroasă, cu temperaturi maxime care se vor situa frecvent între 33-35 de grade în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, aşadar zona unde disconfortul termic se va menţine ridicat.

ŢDe asemenea, în această parte a ţării nu este exclus să apară şi fenomene asociate instabilităţii atmosferice, dar numai pe arii restrânse, cu probabilitatea mai mare în a doua parte a zilei de marţi sau în primele ore ale nopţii de marţi spre miercuri.Ţ


Etichete cod galbenmeteoploi torenţialevijeliidescărcări electricegrindină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live