Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Martie 2018
Vizualizari: 782
Comentează add

Hidrologii anunţă cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din 15 judeţe din centrul şi sudul ţării.

Cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din 15 județe

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Hidrologii anunţă că este cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din 15 judeţe din centrul şi sudul ţării.

O atenţionare similară vizează şi Dunărea, pe sectorul Turnu Măgurele – Călăraşi, în aval de Galaţi şi în Delta Dunării.

Debitul fluviului a început, deja, să crească de acum câteva zile şi a depăşit valorile obişnuite ale lunii martie.

Reporter: Mihai Bădescu - Prima măsură luată în Mehedinţi în aşteptarea debitelor crescute a fost golirea lacului de acumulare de la Porţile de Fier.


-: A plouat foarte mult în ţările din amonte, Germania, Austria, s-au topit zăpezile şi din cauza asta, a trebuit să dea drumul de la baraj ca să poată să preia viitura care a venit. Ne aşteptăm să mai crească.


Reporter: Autorităţile ar putea trece şi la consolidarea digului de la marginea satului Cozia, afectat de inundaţii în anul 2006.


Adrian Drăghici, inginer Apele Române: Prognoza estimată este 10.100 pentru 22 martie, ceea ce înseamnă 900 cm peste cota de atenţia la Calafat. Am fost informaţi, suntem pregătiţi, chiar astăzi o să mergem în zonele critice în judeţul Mehedinţi pentru a face o inspecţie vizuală, să stabilim măsurile care se vor lua. În principal, probleme vor fi în satul Cozia din comuna Pristol, unde de câteva ori am ridicat un dig de apărare format din saci umpluţi cu nisip şi acum suntem pregătiţi, avem materia primă, avem echipamentele şi cred că, de săptămâna viitoare, vom reconsolida şi supraînălţa un pic acest dig.


Reporter: Debitele fluviului vor fi afectate şi de ploile anunţate în aceste zile, care vor creşte volumul de apă al afluenţilor Dunării din vestul ţării.


Realizator: De mâine dimineaţă, vor intra sub cod portocaliu de inundaţii mai multe râuri din bazinele hidrografice Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare, Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb şi Arieş.


Etichete debitdunareHidrologicod galben de inundaţiirâurijudeţe din centrul şi sudul ţării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live