Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iulie 2019
Vizualizari: 383
Comentează add

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Cod galben de inundaţii pe râuri din Vrancea, Galaţi, Constanţa și Tulcea

radiojurnal

FOTO: Arhivă/ ISU

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Ei avertizează că atât pe parcursul acestei luni, cât şi la începutul lui august vor continua să se producă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi viituri rapide, cu efect de inundaţii, cu depăşirea cotelor de apărare, mai ales în zonele de deal şi de munte din jumătatea de nord a ţării.

Şi debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, este estimat pentru această lună la 6.200 de metri cubi pe secundă, faţă de valoarea medie multianuală de 5.350.

Și meteorologii anunță că avertismentul cod galben de ploi rămâne în vigoare până mâine seară în zonele de munte, în nordul şi vestul Moldovei, în nordul Munteniei şi local în Transilvania. La noapte se mai pot cumula izolat 30-40 l/mp.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade. În cursul zilei de mâine vor fi din nou înnorări accentuate în est, sud, centru şi la munte, unde vor cădea averse consistente, însoţite de tunete, fulgere, intensificări de vânt şi posibil grindină. În restul ţării, instabilitatea va afecta doar spaţii restrânse.


Etichete meteoinundatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live