Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

24 Aprilie 2017
Vizualizari: 889
Comentează add

Hidrologii avertizează că se aşteaptă viituri şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe râul Bârlad şi pe afluenţii mici ai Siretului şi Prutului

Cod galben de inundaţii în şase judeţe din Moldova

alina-darie-vaslui

  Foto: Arhivă.

Un cod galben de inundaţii care vizează râuri din şase judeţe din Moldova este în vigoare până la această seară la ora 22:00.

Hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi viituri rapide pe râurile mici, dar şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râul Bârlad şi pe afluenţii mici ai Siretului şi ai Prutului.

Printre judeţele vizate se numără şi Vaslui. Corespondenta RRA Alina Darie relatează că zece gospodării din localitatea vasluiană Doagele au fost inundate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în urma topirii zăpezii şi a revărsării unui râu, care nu a putut prelua cantitatea mare de apă.

Patru familii au fost evacuate temporar din locuinţe. Reprezentanţii autorităţilor susţin că acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toate unităţile administrativ-teritoriale, având în vedere cantitatea mare de zăpadă care se va topi în curând.

Ce mai mulţi dintre primarii vasluieni recunosc faptul că nu au decolmatat, aşa cum cer normele, toate şanţurile şi rigolele din comune. Trebuie spus că, aşa cum arată datele oficiale, mai puţin de 10% din locuitorii satelor vasluiene au încheiat o asigurare obligatorie împotriva dezastrelor.


Etichete cod galben de inundaţiiMoldovaBârladSiretPrutVaslui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live