Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 152
Comentează add

Instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești a cedat, iar bolnavii sunt transferaţi către alte spitale din județ - spune prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

Cod roșu la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Instalația de oxigen a cedat

radio-romania-actualitati

Instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești a cedat, iar bolnavii sunt transferaţi către alte spitale din județ - spune prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 octombrie, ora 8:26) - "Matinal" - Realizator: Cătălin Cîrnu - Întâmplări nefericite la spitalul din Târgu Cărbunești, acolo unde sunt foarte mulți bolnavi internați, a cedat instalația de oxigen. Suntem în legătură directă cu prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. Bună dimineața!


Marcel Iacobescu. Bună dimineața!


Realizator: Ce se întâmplă? Ce vești aveți în acest moment de la spitalul din Târgu Cărbunești?
Marcel Iacobescu: La spitalul din Târgu Cărbunești a cedat instalaţia de oxigen, bolnavii au fost trecuți pe oxigen pe tuburi. În acest moment sunt transferaţi către alte spitale din județ şi situaţia este sub control în acest moment.


Realizator: S-a activat planul roșu?


Marcel Iacobescu: Da, s-a activat planul roșu, l-am anunţat pe domnul Arafat. Primim ajutoare, tuburi de oxigen, ambulanțe din județele învecinate şi este în desfăşurare transferul pacienţilor către alte spitale din județ. Au fost eliberate secţii în spitale din Târgu Jiu, Novaci, Rovinari. Îa spitalul de la Târgu Cărbunești, care este un spital suport covid, erau internați aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secţia de ATI.


Realizator: Care sunt veștile? Mă gândesc că s-a evitat oricum o tragedie. Toți sunt în regulă? Nu au fost probleme deosebite.


Marcel Iacobescu: Nu sunt probleme deosebite. Până la acest moment bolnavi sunt în regulă, dacă putem spune aşa.


Realizator: Au mai fost probleme și la alte spitale, știm bine chiar cu instalația de oxigen în București. Se cunoaște din ce motiv a cedat instalația de oxigen?


Marcel Iacobescu: Nu, aşteptăm firma care asigură mentenanţa. Ne-au dat un timp de reacţie de două ore şi vom vedea...Am înţeles că estre stricat stocatorul de oxigen.


Realizator: Rămânem atenţi la toate detaliile. Le ţinem pumnii, evident, și cadrelor medicale, dar mai ales pacienților. Mulțumesc pentru informaţii.

(RS)


Etichete instalatie oxigenspitaltargu carbunesti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live