Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2019
Vizualizari: 534
Comentează add

Hidrologii au emis un cold galben de risc de inundaţii valabil până mâine la ora 14:00 pe mai multe cursuri de ape din Oltenia, Muntenia şi nordul Transilvaniei.

Cod galben de risc de inundaţii valabil până vineri, ora 14.00

radiojurnal

 Foto ISU

Hidrologii au emis un cold galben de risc de inundaţii valabil până mâine la ora 14:00 pe mai multe cursuri de ape din Oltenia, Muntenia şi nordul Transilvaniei.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

La noapte, fenonenele vor fi mai intense, iar cele mai afectate vor fi judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş. Specialiştii de la "Apele Române" monitorizează toate cursurile de apă vizate de avertizări şi acţionează acolo unde situaţia o impune. La fel fac reprezentanţii autorităţilor locale şi angajaţii Ministerului de Interne, pentru a putea interveni dacă ar fi în pericol viaţa oamenilor. Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, are o serie de recomandări pentru populaţie.

Monica Dajbog: Să urmărească cu atenție anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc. Şi conducătorilor auto le recomandăm să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malul a acestora.

Persoanele din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. În situația manifestări vântului puternic recomandăm populației să rămână în spații închise, care asigură protecția, și să evite deplasarea în zonei cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâţi.


Etichete cod galbenmeteoinundatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live