Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2019
Vizualizari: 278
Comentează add

12 județe din sudul și centrul țării se află sub atenționare de cod galben de averse și descărcări electrice.

Cod galben de averse și descărcări electrice

radiojurnal

Foto: Arhiva - Mario Balint.

12 județe din sudul și centrul țării se află sub atenționare de cod galben de averse și descărcări electrice, valabilă până mâine dimineață. A fost prelungită și informarea meteo de instabilitate accentuată pentru restul țării până duminică dimineață. Detalii ne oferă Dinu Mărășoiu de la Administrația Națională de Meteorologie. 

Dinu Mărășoiu: În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse  ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și, izolat, grindină.

Tot astăzi, noi am emis un nou cod galben pe județe; de data aceasta este vorba de județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu, precum şi zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, unde vom avea aceleaşi fenomene specifice instabilităţii atmosferice, respectiv averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină, dar cantităţi de apă mai însemnate decât în restul ţării, respectiv peste 25 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, chiar 40 - 50 de litri pe metru pătrat.


Etichete cod galbenaversemeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live