Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 289
Comentează add

UE evaluează în vederea autorizării cocktailul de anticorpi Regeneron-Roche împotriva COVID-19.

Cocktailul de anticorpi Regeneron-Roche împotriva COVID-19

rador

Foto: Pixabay.com

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a anunţat că evaluează în vederea introducerii pe piață un cocktail de anticorpi elaborat de Roche și Regeneron pentru tratamentul și prevenirea COVID-19, la persoanele cu vârsta peste 12 ani.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a comunicat luni că va evalua riscurile și beneficiile medicamentului, numit Ronapreve, și ar putea emite un aviz, în termen de două luni.

Agenția a început deja o analiză a tratamentului.

Ronapreve a primit aprobarea de urgență pentru tratarea COVID-19, în mai mult de 20 de țări, inclusiv Regatul Unit și Statele Unite.

Aparține unei clase de medicamente numite anticorpi monoclonali care imită anticorpii naturali produși de organism pentru a combate infecțiile.

EMA a transmis că evaluează datele clinice care investighează eficacitatea medicamentului în prevenirea spitalizării la pacienții ambulatori și efectueză şi alt studiu privind eficiența prevenirii COVID-19 la adulți și copii cu risc de infecție de la un membru al gospodăriei diagnosticat cu boala.

Antiviralul produs de Gilead, Remdesivir, este singurul tratament împotriva COVID-19, care a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană.

Autorizația de introducere pe piață a fost solicitată şi pentru alte tratamente împotriva COVID-19, între care medicamentul  Olumiant, produs de compania Lilly pentru tratarea artritei reumatoide, Kineret de la Sobi, Regdanvimab, produs de Celltrion și medicamentul împotriva artritei Tocilizumab, comercializat de Roche sub numele de RoActemra, relatează REUTERS.


Etichete incidentainfectarecoronavirusvirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live