Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

23 Decembrie 2020
Vizualizari: 576
Comentează add

Coaliţia majoritară speră să învestească astăzi guvernul

amalia-bojescu

     Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 decembrie, ora 10:00) - La Parlament, coaliţia majoritară speră să învestească astăzi guvernul de centru-dreapta care ar urma să fie condus de Florin Cîţu, aşa că se anunţă încă o zi plină la capătul căreia noul executiv va depune jurământul şi va avea şi o primă reuniune. Cu puțin timp în urmă a fost făcut public și programul de guvernare. Amalia Bojescu este la Palatul Parlamentului, unde s-au reunit și Birourile Permanente ale celor două Camere pentru a stabili calendarul zilei. Are detalii acum în direct în radiojurnal. Bună dimineața!
 
Reporter: Bună dimineața! Programul de guvernare pentru 2020-2024 a fost făcut public, are peste 260 de pagini și este structurat pe 18 capitole, pentru fiecare minister în parte. În documentul înaintat de PNL, USR-PLUS şi UDMR se precizează că executivul coaliţiei susține un nou model de dezvoltare sustenabilă axat pe investiții, stimularea și dezvoltarea capitalului, creșterea competitivității companiilor românești, transformarea digitală a economiei și administrației, dar și combaterea sărăciei.
 
Se urmărește de asemenea reformarea ANAF, eficientizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri, creșterea ritmului de absorbție a fondurilor europene și aderarea la Zona Euro.
 
Coaliţia de centru-dreapta are în vedere investiții majore în infrastructura rutieră și feroviară; în domeniul justiției se dorește o reformă constituțională pentru a introduce în legea fundamentală inițiativa cetățenească "Fără penali în funcții publice", iar un obiectiv pe termen scurt este desființarea secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Documentul a fost depus la conducerile celor două Camere, la fel și lista de miniștri. Este în desfășurare acum această ședință a Birourilor Permanente reunite în care se stabilește calendarul audierilor miniștrilor propuși în comisiile de specialitate ale Parlamentului, se estimează ca aceste audieri să înceapă în jurul orei 11:00. Jurnaliștii nu vor avea acces în sală, însă audierile vor fi transmise în sistem online. Pe lângă acest calendar al audierilor conducerea Parlamentului ar trebui să decidă și în privința desfășurării plenului reunit, cel mai probabil în această după-amiază, pentru a da un vot de învestire a noului guvern. 
 
(PH)
 
 

Etichete guvernparlamentinvestire(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live