Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Mai 2022
Vizualizari: 448
Comentează add

Până la 1 iunie, coaliţia de guvernare trebuie să ia mai multe măsuri fiscale, între care şi modificarea Codului Fiscal.

Coaliţia de guvernare trebuie să ia mai multe măsuri fiscale

florin-lepadatu

   Liderii coaliției de guvernare. Foto: Agerpres

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, astăzi, că până la 1 iunie coaliţia de guvernare trebuie să ia mai multe măsuri fiscale, între care şi modificarea Codului Fiscal. 

El a spus că această modificare trebuie să aibă loc cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget să fie construit pe baza noilor măsuri.

Liderul social-democrat a menţionat că nu se are în vedere o mărire a taxelor, ci doar o reaşezare a impozitelor, astfel încât să se obţină o colectare mai bună a banilor.

Marcel Ciolacu s-a referit şi la inflaţie şi a prezentat o soluţie care, în opinia sa, ar fi avut efecte imediate.

Alina Bordeiaşu transmite: "42 de procente din inflație se datorează prețurilor din energie, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu. El a mai spus că o reglementare în domeniu, în loc de compensare, ar fi produs efecte imediate pe piața de energie și poate inflația nu ar fi fost la fel de mare.


Marcel Ciolacu: "E posibil, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările energiei, inflația să mai scadă. Gândiți-vă dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns. Rămân la părerea, în continuare, că cel puțin în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu o reglementare și ar fi avut efecte iemdiate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate n-am fi ajuns la această inflație."

Liderul social-democrat a mai precizat că sunt în discuție, în interiorul coaliției de guvernare, mai multe măsuri fiscale ce trebuie prezentate până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte, pentru ca bugetul de stat pe anul viitor să fie construit pe noile măsuri, a mai spus Marcel Ciolacu. Întrebat dacă vor exista majorări de taxe și impozite, președintele PSD a afirmat că s-a îmbunătățit colectarea, iar noul șef ANAF a prezentat o perspectivă bună în acest moment. Astfel, el a dat asigurări că Guvernul nu va introduce noi taxe și impozite în perioada următoare. În context, el a menționat că susține impozitul progresiv în detrimentul cotei unice. În final, liderul PSD a subliniat că nu este criză alimentară în România și a amintit că în planul de măsuri de sprijin pentru populație au fost incluse și ajutoare pentru industria alimentară și agricultură."


Etichete coalitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live