Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

20 Iulie 2015
Vizualizari: 1262
Comentează add

Coaliţia la putere stabileşte astăzi strategia prin care poate fi promovat noul Cod Fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a retrimis în parlament pentru reexaminare.

Coaliţia de guvernare stabileşte modul de promovare a Codului fiscal

catalin-purcaru

Şedinţă a BPN al PSD. Foto: facebook.com/psdbiroupresa.

Coaliţia la putere stabileşte astăzi strategia prin care poate fi promovat noul Cod Fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis documentul în Parlament pentru reexaminare, pe motiv că nu are acordul FMI şi al Comisiei Europene, iar măsurile pe care le prevede nu sunt sustenabile.

Două variante sunt luate în calcul: ordonanţă de urgenţă pentru principalele măsuri de relaxare fiscală, între care şi reducerea TVA de la 24 de procente la 19%; a doua variantă este sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru o nouă dezbatere şi supunerea la vot a documentului.

S-a vorbit şi despre o angajare a răspunderii guvernului pe noul Cod Fiscal, însă rămâne de văzut dacă această variantă este în acord cu prevederile constituţionale şi asta, deoarece legea a fost deja supusă aprobării Parlamentului.

Social-democraţii îi acuză pe liberali de neseriozitate.

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a amintit că liberalii au votat în număr mare acest Cod Fiscal, mai ales că multe din prevederile documentului au fost propuse şi agreate de PNL.

În replică, prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul susţine că liberalii sunt de acord cu relaxarea fiscală, dar aceasta trebuie aplicată în mod responsabil.

În opinia sa, actuala guvernare nu este capabilă să asigure resursele bugetare necesare relaxării fiscale, deoarece nu are acea capacitate de a reduce evaziunea fiscală.

Mai mult, Andreea Paul afirmă că deficitul bugetar ar putea creşte şi ca urmare a aplicării legii privind majorarea salariilor bugetarilor, proiect pe care guvernul intenţionează să îl supună atenţiei Paralmentului în sesiunea din toamnă.

Liderii coaliţiei de guvernare ar putea discuta astăzi şi despre ordonanţa de urgenţă a guvernului prin care se doreşte majorarea salariilor unor demnitari, printre care preşedintele României şi premier. 


Etichete Cod fiscalPSDUNPRALDEcoaliţie de guvernareFMIComisia Europeanărelaxare fidscalăscăderea TVAKlaus IohannisPNLAndreea Paul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live