Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

3 Iulie 2018
Vizualizari: 430
Comentează add

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel pare să fi evitat pentru moment ruperea coaliţiei de guvernare.

Coaliţia de guvernare germană a ajuns la un acord în privinţa imigraţiei

vlad-draghicescu-bonn

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel pare să fi evitat pentru moment ruperea coaliţiei de guvernare, prin compromisul la care au ajuns aseară liderii grupului conservator CDU şi CSU, pe tema mult disputatei politici de acordare a azilului.

Conservatorii bavarezi, care se pregătesc pentru alegerile locale din toamnă, insistă pentru închiderea frontierelor în cazul migranţilor înregistraţi în alte ţări, în timp ce cancelarul Merkel a optat pentru o soluţie europeană.

Înţelegerea de aseară, deşi satisface ambele partide, este însă greu de implementat, afirmă unii comentatori, dar şi partidul anti-imigraţie, Alternativa pentru Germania.

Partidele conservatoare CDU şi CSU au ajuns aseară la un acord în conflictul privind politica de azil. Acesta prevede înfiinţarea de centre de tranzit la frontiera germano-austriacă, din care migranţii ale căror solicitări de azil sunt responsabile alte ţări din UE să fie trimişi direct în respectivele state.

În cazul în care nu sunt posibile acorduri administrative corespunzătoare cu acestea, uniunea CDU-CSU doreşte să obţină o înţelegere cu Austria, ţară prin care solicitanţii de azil intră în Germania. Liderul bavarez Horst Seehofer a confirmat că va rămâne ministru federal de interne, după ce anterior anunţase că va demisiona, nemulţumit de refuzul cancelarului Angela Merkel de a închide graniţele pentru migranţii înregistraţi în alte state europene.

Nu este clar câte ţări sunt dispuse să accepte înţelegerea şi nici dacă partenerii sociali-democraţi de coaliaţie o vor aproba.

Subiectul va fi dezbvătut în această seară, în cadrul unei şedinţe a coaliţiei.

Partidul Social-Democrat german a salutat compromisul, precizând însă că are câteva nelămuriri privind centrele de tranzit.


Etichete Coaliţia de guvernare germanăacordpolitica de azil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live