Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2017
Vizualizari: 644
Comentează add

Introducerea taxei de solidaritate sau a impozitului pe cifra de afaceri vor fi discutate, luni, de coaliţia de guvernare.

Coaliția de guvernare analizează, luni, introducerea de noi măsuri fiscale

radiojurnal

Ședință a guvernului condus de Mihai Tudose. Arhivă Foto: Mugur Mihăiță.

Introducerea taxei de solidaritate sau a impozitului pe cifra de afaceri vor fi discutate mâine, de coaliţia de guvernare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus recent că Ministerul de Finanţe face în prezent simulări privind efectele aplicării acestor măsuri, prevăzute în programul de guvernare.

Întrebat dacă susţine recenta declaraţie a premierului Mihai Tudose, potrivit căreia Guvernul ar renunţa la aplicarea impozitului pe cifra de afaceri, Liviu Dragnea a declarat.

Liviu Dragnea: Nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500 de mii de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri, care trebuie păstrat. Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări şi analize, luni, în coaliţie, ne prezintă şi, dacă sunt argumente...

-: Dumneavoastră le-aţi /.../ evaluarea.

Liviu Dragnea: Am vorbit public şi eu şi premierul Tudose şi a spus premierul Tudose că atunci când sunt gata, ni le prezintă. Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie ce vorbeşte.

Realizator: Pe de altă parte, PNL a atras atenţia că măsurile fiscale, pe care Executivul intenţionează să le introducă, sau creşterea artificială a salariului minim pot afecta atât companiile private din România, cât şi întreaga dezvoltare economică a ţării.

Ludovic Orban, liderul PNL: Toate măsurile fiscale introduse nu urmăresc altceva decât să lovească în moalele capului mediul de afaceri, companiile, oamenii care au spirit antreprenorial, care au iniţiativă economică, oamenii care lucrează, care creează, care construiesc, oamenii care, în general, au performanţă, oamenii care creează plusvaloare


Etichete guverncoalitietaxa de solidaritateimpozit pe cifra de afaceriliviu dragneaministerul de finantepnlludovic orbanmihai tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live