Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

21 Mai 2013
Vizualizari: 2318
Comentează add

Fenomenul cozilor din vămile din vestul României se repetă ori de cate ori sunt impuse restrictii de sarbatori pe drumurile din Ungaria sau in alte tari UE.

Coadă de cinci kilometri de TIR-uri la Nădlac

ioan-suciu

Foto: Ioan Suciu.

Coloana de automarfare pe sensul de iesire din tara prin vama Nădlac este de aproximativ 5 kilometri.
 
231 de tiruri incarcate cu marfa diversa pentru Germania, Italia, Spania asteapta cu orele sa iasa din tara.
 
Acest lucru se intampla ori de cate ori sunt impuse restrictii de sarbatori pe drumurile din Ungaria sau in alte tari ale UE.
 
Coloana devine tot mai consistenta ce trece timpul si camioanele sosesc la granita.
 
Soferii isi ocupa timpul cum pot. Stau de vorba pe marginea soselei, altii isi fac de mancare si urmaresc stirile la televizoarele din cabinele camioanelor.
 
Cei mai bucurosi sunt spalatorii de autocamioane din Nadlac care mai prind cate un client.
 
Inarmati cu o galeata si un teu cu prelungitor, acestia sunt amplasati strategic in apropiere de punctul vamal acolo unde coloana se dubleaza.
 
Acest tablou cu tiruri ce asteapta sa iasa din tara a devenit ceva normal. Astfel incat nimeni nu se mai mira, nici macar soferii, de situatia creata la frontiera.
 
Restricţii de sărbători
 

Corespondentul nostru in Ungaria Emil Groza relatează că circulaţia camioanelor mai grele de 7,5 tone a fost restricţionată pe teritoriul Ungariei până luni seară, pe perioada sărbătoririi Rusaliilor.

"Astfel de restricţii sunt de regulă în vigoare în Ungaria la sfârşit de săptămână şi cu ocazia diverselor sărbători, TIR-urile fiind nevoite să staţioneze în parcări până la ridicarea acestora.

Excepţii pot fi în cazul camioanelor care transportă animale vii, produse proaspete, lactate, de panificaţie, legume ori carne şi alte mărfuri perisabile", transmite reporterul nostru.

Restricţii similare privind circulaţia camioanelor au mai fost în vigoare în ultimele luni în Ungaria, de pildă în contextul sărbătorii naţionale din 15 martie, de Paştele Catolic sau de 1 Mai.


Etichete Ştiri VestNădlaccozivamăTIRsărbătorirestricţiiUngariaRusalii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live