Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 342
Comentează add

Şoferii de tiruri care ajung la coada, care îmcepe în dreptul localităţii Daia, aşteaptă şi şapte ore până ajung să efectueze opereţiunile de fontieră.

Coadă de camioane la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse

radiojurnal

 Podul Giurgiu-Ruse. Foto: Arhivă Petruț Hîrțescu.

Coada de camioane care aşteaptă  să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, către Bulgaria, a ajuns la aproximativ 10 kilometri.

Şoferii sunt nemulţumiţi că trebuie să aştepte şi şapte ore, pentru a face formalităţile de ieşire din ţară.

Autorităţile spun că problema durează de mai multă vreme, în special în zilele de miercuri şi joi. Corespondenta noastră, Marcela Petcu, are detalii: 

Tirurile care vor sa iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse formează astăzi o coadă de aproximativ 10 kilometri, una dintre cele două benzi de circulaţie de pe DN5 pe sensul de mers Bucureşti-Giurgiu fiind ocupată de autovehiculele aflate în aşteptare începând din dreptul localităţii Daia.

Şoferii de tiruri care ajung la coada, care îmcepe în dreptul localităţii Daia, aşteaptă şi şapte ore până ajung să efectueze opereţiunile de fontieră. Ei sunt nervoşi că nu îşi pot respecta diagramele şi nu pot ajunge cu mărfurile la timp la destinaţie. 

- Şapte ore aşteaptă, coada 10 kilometri. O problemă foarte mare a României şi a Bulgariei, la fel e. 

- Nimeni nu a venit la noi, nu ne-a spus absolut nimic? vreţi şi voi o apă ceva, un sandwich... absolut nimic. 

Autorităţile de frontieră spun că în zilele de miercuri şi joi ajung la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pentru a ieşi din ţară foarte multe camioane din vestul ţării, dar şi de pe alte rute.

Acest lucru cumulat cu faptul că vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria se poate achiziţiona doar de la ghişeul din Punctul de Frontieră de la Ruse, iar camioanele tebuie cântărite, duce la formarea cozilor.

În ciuda faptului că sunt deschise toate cele trei artere de trafic şi controlul se efectuează fără probleme, vin foarte multe camioane astfel că şoferii sunt nevoiţi să aştepte ore în şir până să efectueze formalităţile de ieşire din ţară.   ealizator: Potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, la această oră, la ieşirea din ţară a camioanelor se mai înregistrează probleme la vămile? Siret, Ostrov, Nădlac 2 şi Borş.


Etichete Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Rusecoada de camioanesoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live