Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1651
Comentează add

Potrivit cercetătorilor britanici, fermierii ar putea ajunge să decidă momentul optim al coacerii plantelor şi ar putea prelungi durata de viaţă a recoltelor.

Coacerea fructelor şi a legumelor ar putea fi controlată

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Arhivă Agerpres.

Un grup de oameni de ştiinţă britanici susţin că au descoperit o tehnică prin care poate fi controlat momentul în care se coc fructele şi legumele, acest lucru fiind posibil prin manipularea unei anumite proteine.

Cercetătorii de la Universitatea din Leicester au descoperit că pentru procesul de coacere a plantelor este responsabilă o anumită proteină care, dacă este modificată, poate determina o serie de schimbări la nivel celular, ce duc la formarea pigmenţilor care oferă culorile distinctive ale coacerii.

Autorii descoperirii au anunţat că, în curând, vor testa tehnica pe culturi la scară largă, pentru a-şi da seama dacă ea poate fi sau nu folosită la nivel comercial.

Dacă descoperirea se va dovedi eficientă pe scară largă, fermierii din întreaga lume ar putea ajunge să decidă nu doar momentul optim al coacerii plantelor, dar ar putea să şi prelungească durata de viaţă a recoltelor, pentru a-i păstra prospeţimea.

Este o descoperire esenţială, care îi va ajuta pe femieri să-şi livreze produsele în cele mai bune condiţii, la momentul solicitat - spune profesorul Paul Jarvis, care a coordonat acest proiect.

Cercetătorii nu au menţionat, însă, dacă tehnica descoperită de ei influenţează în vreun fel gustul plantelor şi legumelor supuse unui proces controlat de coacere.


Etichete coacereplatelegumedescoperiremodificareproteine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live