Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 158
Comentează add

Comitetul National pentru Situatii de Urgenţă propune relaxarea restricţiilor sanitare, dar şi prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

CNSU propune relaxarea restricţiilor sanitare

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Comitetul National pentru Situatii de Urgenţă propune relaxarea restricţiilor sanitare, dar şi prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

Între măsurile propuse ieri spre aprobarea Guvernului se numără: purtarea măştii în exterior doar în spaţiile aglomerate şi în interior, precum şi accesul în restaurante, în nopţile de Crăciun şi de Revelion.

Detalii, în relatarea redactorului RRA, Andrei Şerban : ”Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune eliminarea interdicției de a circula noaptea, de la ora 23:00, aplicată persoanelor. Operatorii economici poți să țină deschis până la ora 22:00 și nu până la ora 21:00, cum este acum. Tot până la ora 22:00 seara vor putea să aibă loc competițiile sportive și activitățile culturale. Nu mai este obligatoriu să se poarte masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate. Masca se va purta în continuare în piețe, târguri, stații de autobuz. Toate activitățile care erau limitate până la 30% vor fi permise până la 50%, așa cum este cazul cinematografelor, teatrelor şi sălilor de sport, dar numai pentru cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați. În noaptea de Crăciun și în cea de Revelion, restaurantele nu se vor închide, a precizat secretarul de stat, Raed Arafat.


Raed Arafat: Pentru nopțile de Crăciun și Anul Nou, noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1, nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcționali operatorii economici. Deci, pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate și cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat.

Raed Arafat a mai spus că evenimentele în aer liber de Revelion nu au un număr maxim de participanți, dar organizatorii trebuie să permită accesul doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau testate. Aceste măsuri se vor adopta astăzi, cu unele modificări dacă va fi cazul, în ședința de guvern.”


Etichete mascamastivirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live