Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

5 Ianuarie 2022
Vizualizari: 346
Comentează add

Masca de protecţie de tip medical sau FFP2 ar urma să fie folosită după aprobarea hotărârii CNSU în şedinţa de guvern în toate spaţiile publice închise şi deschise.

CNSU propune obligativitatea măștilor de tip medical sau FFP2

petruta-obrejan

 Foto arhivă

Guvernul este în şedinţă şi ar putea aproba noua hotărâre a CNSU publicată în această dimineaţă.

Aceasta vine cu noi reglementări în ceea ce priveşte tipul măştilor acceptate şi locurile în care sunt obligatorii, dar şi legate de cum se va desfăşura activitatea firmelor şi a instituţiilor în următoarea perioadă.

Masca de protecţie de tip medical sau FFP2 ar urma să fie folosită după aprobarea hotărârii CNSU în şedinţa de guvern în toate spaţiile publice închise şi deschise, astfel încât să acopere gura şi nasul.

De la această măsură sunt exceptaţi copiii sub 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV şi invitaţii acestora, însă, şi aceştia trebuie să aibă o distanţă de 3 metri între ei, reprezentanţii cultelor religioase, de asemenea, în timpul slujbelor.

Mai sunt exceptate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense, în condiţii de muncă solicitante sau activităţi sportive.

De asemenea, conducerile companiilor de stat şi din infrastructura critică ar urma să propună prin acte administrative măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Acestea ar viza testarea săptămânală a tuturor angajaţilor, desfăşurarea activităţii în schimburi pentru evitarea contactului între lucrători sau utilizarea unor măşti cu grad mai ridicat de protecţie, şi anume FFP2 în zonele aglomerate. În privinţa concertelor şi festivalurilor în aer liber, acestea se pot desfăşura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri vor putea participa doar 100 de persoane.

Vor exista noi limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole şi evenimente sportive în funcţie de incidenţa în fiecare localitate în parte, iar magazinele şi restaurantele vor fi deschise doar până la ora 22:00.

Dacă incidenţa este sub unu la mie, majoritatea activităţilor se vor desfăşura la o capacitate de 50% pentru persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală şi cele cu test COVID negativ, peste trei la mie capacitatea va fi de 30%.

Hotărârea CNSU nr. 1 din 5 ianuarie 2022. Sursa: www.mai.gov.ro

(RS)


Etichete mascaffp2coronavirusguverncnsurestrictii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live