Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 Noiembrie 2017
Vizualizari: 923
Comentează add

Liderii sindicali susţin că trecerea contribuţiilor sociale la angajat, în ciuda nenumăratelor asigurări ale guvernanţilor, vor duce la scăderea salariilor

CNSLR Frăţia începe strângerea de semnături pentru greva generală

-

foto: www.cnslr-frăţia.ro

CNSLR Frăţia a anunţat că începe strângerea de semnături în rândul membrilor săi pentru declanşarea grevei generale în economia naţională. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi în principal de  trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, fapt care va duce în opinia lor la scăderea tuturor salariilor şi la pierderea unor locuri de muncă.

Greva generală ar urma să fie declanşată în sectoarele sănătate, învăţământ, administraţie publică şi asistenţă socială, energie, petrol şi gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi şi agricultură.

După strângerea semnăturilor celor 500 de mii de salariaţi din cadrul CNSLR Frăţia, va fi decisă data declanşării grevei generale, se arată într-un comunicat al Confederaţiei sindicale, care, potrivit datelor publicate pe site-ul propriu, cuprinde 28 de federaţii profesionale din toate ramurile şi domeniile de activitate.

De la 1 ianuarie 2018 contribuţiile sociale vor trece de la angajator la angajat, potrivit unui pachet de măsuri fiscale anunţate de guvern. Demersul Executivului a fost criticat de toate confederaţiile sindicale.


Etichete CNSLR-Frăţiagrevă generalăstrângerea de semnăturicontribuţiile sociale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live