Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 693
Comentează add

CNSLR Frăţia a decis să nu renunţe la strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale, dacă salariile vor scădea după aplicare reformei fiscale.

CNSLR Frăția "continuă strângerea de semnături pentru greva generală"

radiojurnal

foto: www.cnslr-frăţia.ro

Consiliului Naţional al CNSLR Frăţia a decis astăzi să nu renunţe la strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale, dacă salariile vor scădea după aplicare reformei fiscale.

Mişcarea de protest ar putea fi declanşată cel mai devreme în februarie anul viitor, dar până atunci reprezentanţii confederaţiei sindicale spun că preferă ca sindicatele membre să aibă negocieri cu administraţiile şi cu patronatele pentru modificarea contractelor colective de muncă, astfel încât veniturile nete să nu scadă, a explicat presedintele CNSLR Fratia, Leonard Bărăscu.

Leonard Bărăscu: "Strângerea de semnături continuă. Rămânem în stand by, şi atunci când vom constata că sunt momente în care colegi de-ai noştri nu mai primesc acelaşi salariu net, ne vom întâlni şi vom găsi, vom monitoriza acea situaţie, să vedem cum se rezolvă, dacă nu, ne vom manifesta. Astăzi nu putem să spunem că mâine facem grevă, pentru că nu avem concreteţea că a luat cineva un salariu după aceste modificări fiscale şi că a luat cineva mai puţin".

La întâlnirea liderilor din toată ţara ai CNSLR Frăţia a vorbit şi premierul Mihai Tudose.

El a dat din nou asigurări că salariile nete nu vor fi mai mici de la 1 ianuarie 2018.

Prim-ministrul le-a amintit participanţilor că guvernul a acceptat şi argumentele sindicaliştilor înainte de modificarea Codului Fiscal.


Mihai Tudose: "Discuţiile s-au concretizat şi ştiţi şi dumneavoastră foarte bine, printre altele, cu anumite schimbări, cu anumite reglaje, de aşa natură încât nici un salariu să nu scadă, nici un salariu net. Ba mai mult, pe anumite zone veniturile să crească de la 1 ianuarie, altele începând cu 1 martie, pensiile să crească, atunci când colegii noştri, dumneavoastră, veţi ajunge la zona de pensionare".


Etichete cnslr fratiasemnaturigreva generalamihai tudosepremiersindicalistisalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live