Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iulie 2018
Vizualizari: 669
Comentează add

Ministrul agriculturii, Petre Daea, şi-a cerut scuze public, după comparaţia pe care a făcut-o între sacrificarea porcilor infestaţi cu pestă şi lagărul de la Auschwitz.

CNCD vrea să-l audieze pe ministrul Petre Daea

radiojurnal

 Ministrul Agriculturii, Petre Daea.       Foto: Arhivă.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, şi-a cerut scuze public, după comparaţia pe care a făcut-o între sacrificarea porcilor infestaţi cu pestă şi lagărul de la Auschwitz. El susţine că a vrut să prezinte situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci şi să îşi exprime durerea sufletească.
 
De asemenea, Petre Daea şi-a afirmat respectul pentru toţi membrii comunităţii evreieşti. Opoziţia, în schimb, îi cere demisia şi consideră că declaraţia sa nu poate fi tratată cu indulgenţă şi nu ar trebui asociată cu o funcţie publică. PNL apreciază că declaraţia ministrului agriculturii trădează o lipsă gravă de empatie şi de decenţă faţă de una dintre cele mai mari tragedii ale umanităţii.
 
Comparaţia ministrului agriculturii este inacceptabilă şi nu poate fi trecută cu vederea, subliniază şi USR, în timp ce, în opinia PMP, declaraţia ministrului afectează credibilitatea ţării noastre în plan extern. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu declaraţiile făcute de ministrul agriculturii şi îl va invita pe acesta la audieri în perioada următoare, a declarat preşedintele consiliului, Asztalos Csaba, pentru Agerpres.
 
Petre Daea a susţinut marţi seara, la o televiziune, că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este o muncă extraordinară, cităm "ca la Auschwitz", am încheiat citatul.

Etichete petre daeaauschwitzdeclaraţii holocaustporcipestă porcină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live