Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Mai 2015
Vizualizari: 914
Comentează add

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate susţine că nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului în urma utilizării cardului de sănătate.

CNAS: Utilizarea cardului de sănătate "nu a blocat sistemul"

radiojurnal

Specimen de card de sănătate. Foto: Arhivă.  

Sistemul informatic din sănătate funcţionează, iar serviciile medicale sunt acordate şi persoanelor care nu au intrat în posesia cardului de sănătate, a declarat, astăzi, Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

El a explicat că pot exista unele întârzieri în sistem cauzate de numărul mare de accesări pe secundă - peste 9 mii. V

Vasile Ciurchea face apel la furnizorii de servicii medicale şi la pacienţi să înţeleagă importanţa introducerii acestui sistem şi să privească cu înţelegere şi calm eventualele probleme inerente apărute la implementare.

Societatea Naţională de Medicină a Familiei afirma, astăzi, într-un comunicat, că funcţionarea cardului de sănătate este nesatisfăcătoare.

În document se preciza că medicii din toată ţara au primit mesaje de eroare la încercarea de a activa cardurile pacienţilor, iar din acest motiv consultaţiile au fost extrem de greu de făcut.

Echipe de specialişti de la toate casele de asigurări se află în teren pentru a identifica şi a acorda asistenţă furnizorilor de servicii medicale.

CNAS le solicită acestora să respecte legislaţia în vigoare şi să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar şi fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui. 


Etichete cardul de sănătateCasa Naţională de Asigurări de Sănătateservicii medicalecabinete medicalemedici de familieactivare cardsistem blocat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live