Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

27 Octombrie 2015
Vizualizari: 2213
Comentează add

Lista laboratoarelor unde pacienţii îşi pot face gratuit investigaţiile necesare la dosarul pentru aprobarea tratamentului fără interferon a fost publicată pe site-ul CNAS.

CNAS a publicat detalii privind accesul la terapia fără interferon

marilena-francu

Foto: captură video.   

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat, pe pagina sa de internet, lista laboratoarelor unde pacienţii cu boli hepatice îşi pot face gratuit investigaţiile necesare la dosarul pentru aprobarea terapiei fără interferon.

Tot aici sunt afişate precizări cu privire la testările efectuate şi la criteriile de includere în tratament.

Lista celor 50 de laboratoare din ţară unde pacienţii îşi pot face gratuit, pe bază de voucher, investigaţiile necesare la dosarul pentru aprobarea tratamentului fără interferon a fost publicată pe site-ul oficial al CNAS.

Voucherul este tipărit în trei exemplare. Unul va rămâne la medicul curant, unul va fi anexat la dosarul pacientului, iar al treilea va rămâne la laboratorul de analize care a efectuat investigaţiile paraclinice.

Pentru a putea intra în posesia voucherului, pacientul trebuie să se prezinte la una din clinicile agreate cu o trimitere de la medicul de familie.

În plus, pacientul trebuie să fie asigurat şi va semna un angajament privitor la menţinerea calităţii de asigurat pe perioada tratamentului.

De asemenea, pacientul va semna un consimţământ informat prin care îşi asumă răspunderea pentru urmarea strictă a tratamentului timp de 12 săptămâni.

Pentru reuşita terapiei, prima condiţie este ca medicamentele să fie luate zilnic, obligatoriu la oră fixă şi în cursul mesei.

Într-o primă etapă vor beneficia de aceste terapii noi 5.000 de pacienţi aflaţi în stadii avansate de boală care nu mai răspund la alte terapii. Tratamentul fără interferon pentru bolile hepatice oferă şanse de vindecare de aproape 100%. 


Etichete CNASlista laboratoarelor unde se pot face gratuit analizetratamentul fără interferonvouchersite-ul oficial al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live