Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Februarie 2014
Vizualizari: 1385
Comentează add

Controalele întreprinse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate arată că în cazul unor spitale au fost făcute decontări nejustificate ale unor servicii medicale.

CNAS a depistat în spitale "nereguli privind decontările"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a decis reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunilor în care au fost identificate nereguli la opt unităţi spitaliceşti, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 1 milion şi jumătate de lei.

CNAS a prezentat astăzi rezultatele controalelor în spitale dispuse de ministrul sănătăţii în luna decembrie a anului trecut.

Decontările nejustificate de reţete şi medicamentele cumpărate din banii proprii de pacienţi au fost două din problemele semnalate de Cristian Buşoi, preşedintele CNAS.

"Am observat situaţii în care nu a fost asigurată medicaţia pentru pacienţii internaţi, aceştia procurându-şi medicamentele din surse proprii, din păcate o situaţie care nu mai este o excepţie în spitalele din România şi pe care în acest moment, dincolo de controale şi de sancţiuni încercăm să o reglăm prin viitoarele norme şi prin contractul cadru.

"Acest lucru va putea intra în vigoare după data de 1 aprilie. De asmenea, s-au raportat spre decontare unele servicii medicale spitaliceşti, efectuate în spitalizare de zi nejustificate", spune Cristian Buşoi.

Preşedintele CNAS spune că Direcţia Generală de Monitorizare Control şi Antifraudă a Casei Naţionale de Sănătate a descoperit mai multe nereguli la zece unităţi spitaliceşti din Bucureşti şi din ţară, care au fost supuse unor controale inopinate în luna decembrie a anului trecut.


Etichete asigurărisănătateCNASspitalCristian Buşoidecontare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live