Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 August 2018
Vizualizari: 785
Comentează add

CNAIR: Aproximativ 700 de poduri de pe reţeaua de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sunt mai vechi de 40 de ani.

CNAIR: Fonduri insuficiente pentru reparațiile la poduri

-

 Podul Calafat-Vidin. Foto: wikipedia.org.

Aproximativ 700 de poduri din cele peste 4.000 de pe reţeaua de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sunt mai vechi de 40 de ani, iar 37 dintre ele au nevoie de reparaţii urgente.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut recent ca Ministerul Transporturilor să facă o analiză exactă a situaţiei, după tragedia la Genova, din Italia, unde zeci de oameni au murit, după prăbuşirea unui pod.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei de Drumuri, Alin Şerbănescu, fondurile instituţiei sunt insuficiente, în acest an, pentru reparaţiile la poduri:

Alin Şerbănescu: Cele 37 de poduri aflate în clasa tehnică cinci la care trebuie intervenit - pentru că nu înseamnă că se prăbuşesc sau se pot prăbuşi azi sau peste doi ani; dacă nu se va interveni la ele, ele se vor degrada. Anul acesta noi avem la dispoziţie 50 de milioane de lei pentru întreţinerea podurilor. Este insuficient pentru că dacă ne referim doar la podul de la Mărăcineni reparaţia a costat cinci milioane de lei. 50 de milioane de lei ne-ar ajunge doar pentru 10 poduri, şi noi avem 37 de poduri în clasa tehnică cinci.


Realizator: În ceea ce priveşte reţeaua feroviară, datele CFR Infrastuctură arată că 66% dintre poduri au nevoie de reparaţii.


Etichete podurireţeaua de Autostrăzi şi Drumuri Naţionalecnairviorica dancilagenova tragediealin serbanescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live