Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

30 Septembrie 2015
Vizualizari: 1947
Comentează add

CNADNR a mai cumpărat cu fonduri europene și șapte șenilate pentru salvarea persoanelor rămase înzăpezite în zone greu accesibile.

CNADNR va avea "aproape 3.000 de utilaje la deszăpezire"

alex-lancuzov

Autofreză. Foto: Arhivă/Facebook.com.

Aproape 3000 de utilaje vor asigura deszăpezirea pe rețeaua de Autostrăzi și drumuri naționale în această iarnă, fiind primul sezon în care drumarii vor utiliza 100 de freze de ultimă generație achiziționate printr-un program cu finanțare europeană, potrivit declarațiilor reprezentan'ilor CNDANR.

Utilajele existente în bazele CNADNR sunt învechite și necesită frecvent reparații.

Din acest motiv, serviciile de deszăpezire vor fi atribuite unor operatori privați, spune pentru RRA Cristian Andrei, director general adjunct al Companiei de Drumuri.

,,Noi avem un număr de aproximativ 600 de utilaje proprii care sunt acum într-un program de reparații fiind destul de vechi. Suplimentar suntem în faza ca în luna octombrie să deschidem licitațiile pentru serviciile de deszăpezire de unde vor mai rezulta 2.000 -2.200 de utilaje din aceste contracte cu terți“, spune reprezentantul CNADNR.

Cele 100 de freze de capacitate medie și mare produse în Italia sunt de 3-4 ori mai performante decât frezele de proveniență sovietică și au fost distribuite cu prioritate în zonele unde se înregistrează frecvent probleme din cauza troienelor, mai adaugă Cristian Andrei.

CNADNR a mai cumpărat cu fonduri europene și șapte șenilate pentru salvarea persoanelor rămase înzăpezite la care nu se poate ajunge cu mașinile clasice de intervenție.

Achiziția utilajelor moderne pentru deszăpezire este o componentă a planului Companiei de Drumuri prin care se renunță treptat la externalizarea serviciilor de deszăpezire, întreținere sau construcții de infrastructură rutieră.


Etichete exclusiv onlinedeszăpezirecnadnrcristian andrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live