Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2016
Vizualizari: 1136
Comentează add

Compania Naţională de Autostrăzi va asigura realibitarea mai multor drumuri pe baza proiectelor realizate de inginerii insituţiei.

CNADNR își schimbă strategia

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Compania Naţională de Autostrăzi îşi shimba strategia începând din acest an, când va asigura realibitarea mai multor drumuri pe baza proiectelor realizate de inginerii instituţiei, şi nu pe cea a studiilor întocmite de firmele care se ocupă de construcţia propriu-zisă.

Măsura va elimina  posibilitatea constructorilor de a modifica pe parcurs planurile, pentru a-şi mări profitul - după cum susţine directorul general al CNADNR, Cătălin Homor. 

"La licitaţie vom merge pe contractele de tip FIDIC "roşu", cu proiectarea benefeciarului, în sensul că constructorul nu se mai poate abate de la realizara proiectului tehnic, el urmând să execute doar detalii, chestiuni foarte mărunte. În felul acesta se vor evita foarte multe probleme constatate în momentul de faţă în cadrul compaiei". 

Propunerea face parte dintr-o nou stategie a Ministerului Transporturilor, ce vizează o mai bună supraveghere a şantierelor, precum şi condiţii mai stricte pentru participarea constructorilor la licitaţiile publice


Etichete cnadnrstrategieautostradaingineriCătalin Homorministerul transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live