Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

12 Februarie 2016
Vizualizari: 1166
Comentează add

213 milioane de Euro, încasări din rovinietă în 2015.

CNADNR: 357.000 de sancțiuni pentru neplata taxei de drum în 2015

alex-lancuzov

Foto: untrr.ro.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri a emis anul trecut 357.000 de amenzi pentru neplata rovinietei, numărul sancțiunilor pentru lipsa taxei de drum fiind în creștere semnificativă (aprox. 30%) față de 2014, când au fost trimise 220.000 de amenzi.

Verificarea taxei de drum se face în prezent prin 74 de camere fixe amplasate pe autostrăzi și pe drumurile naționale cu trafic intens și alte 14 camere mobile.

Alte 34 de camere fixe vor fi montate în toate vămile rutiere ale României, a precizat pentru RRA directorul general adjunct al CNADNR Ionuț Mașala.

"Ne propunem să extindem sistemul de monitorizare la nivelul punctelor de trecere a frontierelor, avem 34 de puncte de administrare și intenționăm ca sistemul de monitorizare să fie implementat la nivelul fiecărei vămi rutiere.

"În 2015 am încasat din taxa de drum cca. 213 milioane de euro fără TVA, suma reprezintă venit propriu pentru CNADNR și se utilizează la întreținerea rețelei de Autostrăzi și Drumuri", a mai spus directorul adjunct al CNADNR Ionuț Mașala.
 
Potrivit legislației proprietarii mașinilor care nu dețin rovinietă pot fi sancționați o singură dată în decurs de 60 de zile, amenda minimă este de 250 de lei (cu posibilitatea de a achita 50% în două zile lucrătoare).


Etichete rovinietataxa de drumcnadnrIonuț Mașala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live