Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

4 Iulie 2010
Vizualizari: 3575
Comentează add

Fondul total de premiere de la Campionatul Mondial din Africa de Sud este cu 61 la sută mai mare faţă de ediţia de acum patru ani, găzduită de Germania.

CM 2010: Semifinalistele, premiate de FIFA cu 18 milioane dolari

ionut-dragu

Peşedintele FIFA Sepp Blatter alături de trofeul Cupei Mondiale. Foto: Mediafax.

Federaţia Internaţională de Fotbal va repartiza suma totală de 420 milioane dolari federaţiilor participante la CM 2010, precum şi cluburilor jucătorilor care au evoluat la turneul final, potrivit Agerpres.

Potrivit repartizării stabilite de FIFA selecţionatele Spaniei, Germaniei, Olandei şi Uruguayului şi-au asigurat câte 18 milioane de dolari în urma calificării în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal.

Viitoarea campioană mondială va încasa un cec în valoare de 30 milioane dolari, în timp ce învinsa din finală se va mulţumi cu 24 milioane dolari.

Ocupanta locului trei va primi, la rândul ei, 20 milioane dolari, iar echipa de pe locul 4 va pleca acasă cu 18 milioane dolari.

Echipele care au fost eliminate din faza grupelor vor primi pentru participarea la Mondialul sud-african câte 8 milioane dolari.

Fondul total de premiere de la Campionatul Mondial din Africa de Sud este cu 61 la sută mai mare faţă de ediţia de acum patru ani, găzduită de Germania.

În 2006 echipele care s-au calificat la Campionatul Mondial din Germania au împărţit suma de 261 milioane dolari, în funcţie de performanţe.

Federaţiile naţionale vor acorda, la rândul lor, propriile recompense financiare jucătorilor, în cazul Spaniei suma promisă pentru cucerirea titlului mondial fiind de 600.000 euro.

Mult mai puţin vor încasa, însă, germanii pentru câştigarea trofeului FIFA: câte 250.000 euro de jucător.


Etichete CM 2010fotbalFIFApremii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live