Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 141
Comentează add

Județul Cluj este pe locul doi în țară, la numărul de persoane trimise în șomaj tehnic sau aflate în telemuncă.

Clujul, pe locul doi ca număr de persoane în șomaj tehnic sau telemuncă

radiojurnal

Județul Cluj este pe locul doi în țară, la numărul de persoane trimise în șomaj tehnic sau care au lucrat de acasă pentru care statul român a decontat subvenții.

Unul dintre domeniile afectate este IT-ul, o ramură economică cu 26.000 de angajații la Cluj. Şi serviciile au fost extrem de afectate, după transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Claudiu Pădurean.

Reporter: Toate domeniile au fost afectate, în special HoReCa, domeniul înfrumusețării sau zona alimentară, spune directorul executiv al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean.

Ana Maria Chiciudean: Pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, am plătit jur de 130.000 de persoane, iar ulterior, în perioada a stării de alertă, care a fost urmată de ridicarea unor restricții, am plătit diferența până la aproximativ 150.000 de persoane. Ca și număr de angajatori, ne situăm la 20.300 de angajatori care au solicitat și au beneficiat de plata șomajului tehnic ca urmare a suspendării contractelor individuale de muncă.

Reporter: Județul Cluj se află pe locul doi în țară și în ceea ce privește solicitarea decontului telemuncii, adică a muncii de acasă. Cele mai multe firme care au solicitat decontul telemuncii sunt din zona IT, a precizați conducerea AJOFM Cluj. Fiecare angajat care a lucrat de acasa primit de la stat 2.500 de lei pentru 15 zile de muncă. La Cluj, în primă fază, au beneficiat de decontul telemuncii 1.223 de angajați din 57 de companii. Pentru că fondurile pentru telemuncă s-au epuizat la Cluj, ele au fost suplimentate în aceste zile. 


Etichete (II)clujtelemuncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live