Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

29 Iunie 2021
Vizualizari: 611
Comentează add

Nu doar economia Clujului a crescut spectaculos; printre orașele europene cu cea mai mare creștere economică se numără și Bucureștiul, Oradea și Timișoara.

Clujul este orașul cu cea mai rapidă creștere economică din UE

claudiu-padurean

   Foto: Arhivă.

Clujul este orașul cu cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană din ultimele două decenii.
 
Informația a fost publicată de experții Băncii Mondiale, în baza unor date culese de Eurostat, care monitorizează toate marile orașe din Uniune.
 
Aderarea la Uniunea Europeană a reprezentat o șansă istorică pentru Cluj. Economia orașului a crescut considerabil în ultimele două decenii - spune expertul în dezvoltare urbană al Băncii Mondiale, Marcel Ionescu Heroiu.
 
"Clujul, în momentul de față, poate lucru puțin cunoscut, este orașul cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană. Eurostat-ul culege date pentru cele mai mari orașe din Uniunea Europeană și dacă ne uităm la perioada în care au fost culese datele, 2000 și 2019, deci într-o generație, PIB-ul Clujului a crescut  de 4,5 ori. În momentul de față, este orașul cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană", susține Marcel Ionescu Heroiu.
 
Nu doar economia Clujului a crescut spectaculos; printre orașele europene cu cea mai mare creștere economică se numără și Bucureștiul, Oradea și Timișoara. Economia românească de azi este mult mai performantă decât cea comunistă. În anul 2019, valoarea exporturilor românești a fost de 25 de ori mai mare decât cea din anul 1990.

Etichete Marcel Ionescu HeroiuClujBanca MondialăUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live