Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

5 Decembrie 2019
Vizualizari: 454
Comentează add

Cluburile sportive şcolare din întreaga ţară nu au mai primit deloc finanţare de jumătate de an.

Cluburile sportive şcolare, "fără finanțare de jumătate de an"

mihai-badescu

Foto: Arhivă.

Finanţarea cluburilor sportive şcolare a ajuns la un nivel critic în întreaga ţară.

De şase luni nu au mai primit nici un ban, nici măcar pentru asigurarea mesei copiilor care fac sport de performanţă.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Mihai Bădescu, are detalii despre situaţia celor două cluburi sportive şcolare din Orşova, în judeţul Mehedinţi.

Reporter: O situație dramatică este la clubul de caiac-canoe, unde din rația unui sportiv mănâncă trei, iar clubul este ajutat cu hrană de o biserică din oraș.


Alexandru Ghițoaica, directorul CSS Orșova: "Nu am reuşit să mai achităm din luna aprilie facturile de masă ale copiilor. Cei care sunt acum, am reușit să le oferim o masă, dacă se poate numi aşa. Avem şase copii la lotul naţional şi 12 copii la dubla legitimare cu Steaua Bucureşti, iar pe banii acestor copii 18 copii, au mâncat 48 de copii".


Reporter: Tehnicienii au selectat copiii pentru un nou lot, dar nu au fost aduși la club, pentru că nu au banii pentru mâncare.


Ilie Bănăduc, antrenor: "Am făcut o selecţie în judeţele Botoșani, Suceava, Piatra Neamţ. Am selecţionat în jur de 30 de copii, pe care nu am putut să-i aduc la clasele speciale de sport, pentru că nu avem finanţare ca aceşti copii să aibă gratuit această masă, această bursă școlară de 15 lei, să putem trece prin acest impas. De zece zile aflând Biserica Tabor, din Orşova - le mulţumesc mult de tot! - şi am dus copiii încolonaţi la biserică şi le-am dat mâncare".


Reporter: Şi la secţia de de canotaj, sportivii sunt ținuți cu fonduri primite de la federația de specialitate, deși s-au făcut zeci de solicitări la Ministerul Învățământului.


Cristian Maliş, antrenor: "Nu am avut buget, nici măcar cheltuielile pe care le-am făcut cu competițiile minime: campionatul național. Am fost în deplasări, am mâncat și am fost cazați pe promisiuni şi noi nu reușim să ne plătim datoriile.
Reporter: În urma demersurilor repetate făcute de reprezentanții clubului situația este cunoscută la minister, însă până acum lucrurile au rămas neschimbate".

Editor web: R. S.


Etichete cluburi scolarefinantareromaniamehedintiorsovacaiac canoe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live