Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

13 Februarie 2019
Vizualizari: 799
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis este pe primul loc, fiind politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei. El e urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta.

Clasamentul încrederii în politicienii români

mihaela-dumitrescu

  Preşedintele Klaus Iohannis.     Foto: presidency.ro

Un top al încrederii în personalităţile politice, realizat de compania de cercetare INSCOP, arată că preşedintele Klaus Iohannis este pe primul loc, urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta. Cu toate acestea, din datele barometrului, rezultă un grad mare de neîncredere în actorii politici actuali.

Încrederea în preşedintele Klaus Iohannis se situează la un nivel de 39,5% şi înregistrează o creştere de aproape 5% comparativ cu noiembrie 2018. Pe locul al doilea se situează Gabriela Firea cu 23,9%, în scădere, urmată de Victor Ponta cu 23,7%, în creştere.

Clasamentul este completat, în ordine, de: Dacian Cioloş, Călin Popescu-Tăriceanu, Ludovic Orban, Liviu Dragnea, Dan Barna.

Analiştii INSCOP arată că cele mai importante creşteri ale nivelului încrederii comparativ cu finalul anului trecut le-au înregistrat preşedintele Klaus Iohannis, liderul USR, Dan Barna, şi liderul Pro România, Victor Ponta. De remarcat, însă, faptul că cei chestionaţi în legătură cu gradul de încredere în actorii politici actuali îşi manifestă mai degrabă neîncrederea în aceştia.

Astfel, cu procente variind între circa 50% în cazul şefului statului şi ajungând la mai mult de 80% pentru premier şi alţi politicieni, respondenţii îşi plasează gradul de încredere în zona de puţină şi foarte puţină încredere.

Sondajul INSCOP a fost realizat în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, la comanda Fundaţiei 'Konrad Adenauer'. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.


Etichete INSCOPKlaus IohannispoliticienisondajîncredereGabriela FireaVictor PontaDan BarnaDacian Cioloş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live