Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

29 Martie 2013
Vizualizari: 1350
Comentează add

Începând cu 1 aprilie, părinţii pot apela un număr telefonic gratuit pentru a se înforma în legătură cu modificările aduse metodei de înscriere.

Clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri

alexandra-coslea

Foto: Agerpres arhivă.

În toată ţara se fac ultimele pregătiri, cu câteva zile înainte de începerea înscrierilor în clasa pregătitoare.

Înscrierile propriu-zis se vor face pe 2 aprilie, însă începând cu 1 aprilie, părinţii pot apela la un număr telefonic gratuit pentru a se înforma în legătură cu modificările aduse metodei de înscriere.

Numărul de telefon este 0 800 816, urmat de indicativul fiecărui judeţ.

Pentru Capitală, de exemplu, numărul de telefon este 0 800 915 021.

O altă sursă de informare o reprezintă site-ul de internet al fiecărui inspectorat colar judeţean.

Principala modificare care a bulversat părinţii ţine de posibilitatea de a opta între clasa pregtitoare afiliată şcolilor, respectiv cea afiliată grădiniţelor. mai multe precizări pe această temă au fost făcute şi astăzi.

Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, i-a explicat redactorului nostru, Cristina Tache, că numai în Capitală numărul de locuri pentru clasa pergătitoare va fi anul acesta mai mare decât anul trecut.

"Am avut anul trecut 181 de şcoli, de unităţi de învăţământ, anul acesta vom avea 185. Am înscris anul trecut 10.027, avem acum preconizate 11.900 de locuri pentru clasa pregătitoare", a declarat Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Dacă sunt mai mulţi copii care vin la clasa pregtitoare, nu este nici o problemă. Vom aloca clase unităţilor de învăţământ care vor avea astfel de situaţii, numai în limita spaţiului disponibil", a adăugat Constantin Trăistaru.

Inspectoratele şcolare "sunt pregătite pentru informarea părinţilor"

Şefii inspectoratelor şcolare judeţene şi cel al Capitalei susţin că unităţile de învăţământ sunt gata să primească publicul în Ziua Porţilor Deschise, potrivit Agerpres.

Părinţii din judeţul Olt ai căror copii urmează să fie înscrişi în învăţămânul primar-clasa pregătitoare, în anul şcolar viitor, vor putea afla mai multe detalii în cadrul evenimentului organizat la nivel judeţean pe 30 martie, cu ocazia Porţilor Deschise, ne-a transmis corespondentul nostru, Laura Stoican.

Reprezentanţii IŞJ Olt spun că, părinţii sunt aşteptaţi sâmbătă, 30 martie, între orele 09.00-15.00, în incinta unităţilor de învăţământ, unde vor fi întâmpinaţi de dascălii care predau la clasa pregătitoare, dar şi de conducerea unităţii respective.

Evenimentul se va desfăşura în toate şcolile din judeţ, în aceeaşi zi.

Părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor de la clasele pregătitoare şi vor purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

De asemenea, pot să vadă sălile de curs şi sălile de mese, şi locaţiile în care are loc programul After School.

"Ziua Porţilor Deschise" se va organiza în intervalul 30 martie – 6 aprilie, în toată ţara.


Etichete şcoala pregătitoarenumăr telefonicgratuitpărinţicopii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live