Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2019
Vizualizari: 283
Comentează add

Procurorul general interimar Bogdan Licu face unele clarificări despre cazul fetiţei adoptată de o familie româno-americană.

Clarificari ale procurorului Bogdan Licu in cazul adoptiei Sorinei

radiojurnal

Procurorul general interimar Bogdan Licu a mers astăzi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a discuta, printre altele, despre cazul Sorinei, fetiţa adoptată de o familie româno- americană din Baia de Aramă. Presa centrală a scris că procurorul de caz a reţinut paşaportul minorei fără a da explicaţii, deşi nici în cazul controlului judiciar prin care este interzisă părăsirea ţării nu se reţine niciun document. Bogdan Licu a făcut la solicitarea jurnaliştilor unele clarificări legate de acest aspect.

Bogdan Licu: În momentul în care a fost solicitat paşaportul au existat anumite indicii că ar fi fost obţinut prin mijloace nu tocmai legale. În momentul de faţă s-au lămurit mai multe din aceste aspecte şi în perioada imediat următoare o să vedeţi că această problemă se va rezolva.
Reporter: A fost cineva pus sub învinuire pentru acest aspect, legat de paşaport?
Bogdan Licu: Nu a fost pus nimeni sub învinuire sub acest aspect, dar la acel moment au existat date şi indicii cu privire la anumite nereguli care au fost în momentul eliberării paşaportului.
Reporter: Dar care este procedura?
Bogdan Licu: Procedura de adopţie este finalizată. Avem o sentinţă definitivă care prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă.

Realizator:Procurorul general interimar a mai declarat că el nu a intervenit niciodată într-o anchetă şi tot timpul a spus că niciun procuror şef din ţară nu are dreptul să-i ceară unui coleg sau să îi indice ce să facă într-un dosar. El a spus însă că orice şef este obligat să-şi ştie situaţia unui dosar în lucru.
 


Etichete Cazul Sorinaadoptie Sorina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live