Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

1 Iulie 2013
Vizualizari: 1069
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene spune că dezvăluirile din presă privind interceptările americane au determinat o verificare a stării de securitate a clădirilor Uniunii.

Clădirile UE, verificate pentru "vulnerabilităţi de securitate"

carmen-valica

Foto: Arhivă.

Comisia Europeană aşteaptă răspunsuri de la Washington, cu privire la acuzaţiile potrivit cărora servicul de securitate american ar fi spionat birouri din Europa şi din Statele Unite ale instituţiilor europene.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Pia Hansen, a precizat la Bruxelles, că dezvăluirile din presă au determinat o verificare a stării de securitate a clădirilor Uniunii.

"Clădirile importante şi comunicaţiile care privesc activitatea Comisiei sunt verificate periodic, în privinţa posibilelor acţiuni de spionaj.

"În lumina dezvăluirilor din presă, apărute la sfârşitul săptămânii, preşedintele Barosso a cerut serviciilor competente să desfăşoare o verificare amănunţită", spune Pia Hansen.

Mai multe oficialităţi europene şi-au exprimat indignarea faţă de eventualitatea în care acuzaţiile se vor dovedi reale.

Statele Unite au dat asigurări că vor răspunde, pe canale diplomatice, explicaţiilor cerute de Uniunea Europeană.

Potrivit The Guardian, ultimele documente date publicităţii de Edward Snowden prezintă o listă cu 38 de aşa numite ţinte ale acţiunilor de spionaj ale SUA.

În afara tradiţionalilor adversari din Orientul Mijlociu care se regăseau pe listă, în document figurau misiunii UE,  ambasadele Franţei, Italiei sau Greciei, dar şi alţi aliaţi ai Statelor Unit ca Japonia, Mexic, Coreea de Sud, India şi Turcia.


Etichete interceptăriEdward SnowdenComisia EuropeanăPia Hansen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live