Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

25 August 2014
Vizualizari: 899
Comentează add

Specialişti ai Consiliului bat uliţele satelor pentru a-i convinge pe oameni că deşeurile dintr-o gospodărie pot fi reciclate şi pot deveni materii prime de bază în alte sectoare.

CJ Iaşi promovează colectarea selectivă a deşeurilor

stefan-daraban-iasi

Foto: Arhivă

Dupa principiul "nimic nu se pierde, totul se transforma", Consiliul Judetean Iasi desfasoara o vasta actiune de constientizare a populatiei pentru colectarea selectiva a deseurilor la nivelul fiecarei localitati.

Practic este vorba de un proiect denumit SMID – sistem de management integrat al deseurilor – în cadrul caruia lucratori din compartimentele de specialitate ale Consiliului judetean bat ulitele satelor, din poarta in poarta, pentru a-i convinge pe cetateni ca strîngerea deseurilor pe categorii înseamna cheltuieli mai mici in prelucrarea acestora de catre firmele de specialitate, plus ca multe din deseurile rezultate într-o gosdpodarie pot fi reciclate si pot deveni materii prime de baza in anumite sectoare de productie.

Este vorba, spun initiatorii proiectului, doar de o schimbare de mentalitate pentru se a se ajunge la cheltuieli mai mici si, pe aceasta baza, la un mediu mai curat.


Etichete Ştiri Nord-EstIaşireciclaredeşeuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live