Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Anca Șurian Caproş

13 Martie 2016
Vizualizari: 1343
Comentează add

De curând, la Paris, s-au încheiat prezentările colecţiilor de pret a porter ale marilor case de modă, proiectate pentru sezonul viitor.

"Cizmele sunt pentru mers"

anca-surian-capros

De curând, la Paris, s-au încheiat prezentările colecţiilor de pret a porter ale marilor case de modă, proiectate pentru sezonul viitor.

Este vorba despre ce se va purta de pe la toamnă încolo, cu stil.
 
Unii pot spune că ce s-a prezentat pe podium, la Paris e important doar pentru industrie şi pentru snobi. Nu şi pentru pedanţi însă!
 
Pe post de exemplu să luăm colecţia celor de la Chanel care sacrifică sacoul clasic şi pantofii cu toc pentru un chic urban la care se asortează plimbările pe jos şi smartphone-ul. Căci, da, cizmele cu talpă joasă sunt făcute pentru a lua la picior marile oraşe, în spirit ecologist şi în asentimentul medicilor care recomandă cât mai mult mişcare. De altfel, citat pe Agerpres, Lagerfeld asortează la  cizmele sale cam milităroase un cântecel nostim de prin anii 60 al lui Nancy Sinatra, care ne recomanda cizmele... culmea, pentru mers.
 
Iar dacă cizmele sunt pentru mers, buzunarele celebrelor sacouri Chanel nu sunt doar de decor, ci pentru inevitabilul telefon inteligent. Şi, în ton cu uniformele noastre urbane, rozul a la Jackie al sacourilor e combinat cu denim, iar pălăriile pot proteja şi de o ploaie, să zicem, moderată. Denimul e vedetă şi la Miu Miu, dar nu singur ci împreună cu fastuosul brocart, iar Valentino ne creează, dacă suntem genul, siluete de balerine contemporane. Rochiile de seară se poartă cu cizme de vinil la Balenciaga, iar la Galliano veşmintele în stil militar s-au întrepătruns cu rochiile transparente.


 
Deci într-adevăr nimic pentru pedanţi şi pentru cei care decretează fără drept de apel că nu se poate să asortezi muselină la veston militar şi jeans la tăietură de sacou clasic.
 
Iar dacă te uiţi la câteva dintre aceste creaţii, ai impresia că într-adevăr stilul nu înseamnă să fii la modă, ci să fii creativ. Şi să fii informat... vizual. Şi dacă nici în era site-urilor pline de fotografii şi a postărilor pe youtube spui că nu ai de unde să te documentezi, degeaba şi-a mai lansat săptămâna asta Amazonul canal TV online de modă.
 
Aşa că parafrazând un articol de pe The Independent dedicat recent marcatei zile a gramaticii în lumea anglo-saxonă, ce au a face victimele modei cu pedanţii campioni la corectitudine gramaticală? O lipsă de înţelegere a mersului lucrurilor, cred... Că degeaba îţi tot cumperi ultimele produse la modă, dacă, aflând că primăvara aceasta se poartă şi pantalonii largi cu talie înaltă, şi optzeciştii în stil Capri îi alegi pe cei care ţi se potrivesc cel mai puţin. Şi-i mai porţi şi cu pantofi cu toc, că aşa scrie în articolele de popularizare că poartă adevăratele fashioniste. Deşi de pe site-ul lefigaro poţi afla că trendul cu mersul pe jos e susţinut şi în acest sezon de pantofi "fără toc".
 
Altfel spus, e ca şi cum ai recomanda acordul prin atracţie când ar fi în spiritul limbii să-l faci după înţeles şi după înţeles când cel prin atracţie ar fi mai mult decât... de înţeles!


Etichete "Cizmele sunt pentru mers"parismodace se va purta toamnastilpodium

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live