Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

19 Noiembrie 2016
Vizualizari: 989
Comentează add

În Siria, toate spitalele din zona de est a oraşului Alep, aflată sub controlul rebelilor, sunt nefuncţionale din cauza bombardamentelor din ultimele zile.

Civilii din Alep nu mai au acces la serviciile medicale

catalin-gombos

Alep. Foto: Arhivă.

În Siria, toate spitalele din zona de est a oraşului Alep, aflată sub controlul rebelilor, sunt nefuncţionale din cauza bombardamentelor din ultimele zile, afirmă resposabili locali. Luptele din oraş s-au intensificat în ultimele zile.

Civilii din Alep, inclusiv femei şi copii, nu mai au acces la serviciile medicale şi sunt lăsaţi să moară, afirmă, într-un comunicat, citat de Reuters, Directoratul pentru sănătate din Alepul de est. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG care monitorizează conflictul, transmite însă că, în unele spitale, se mai poate lucra, dar civilii sunt prea speriaţi de bombardamente pentru a le folosi.

Atât Siria, cât şi Rusia, care sprijină cu aviaţia sa de război guvernul de la Damasc, au fost acuzate în repetate rânduri că au lansat în mod deliberat atacuri asupra unor obiective civile, inclusiv spitale, din regiunile rebele ale ţării, însă ambele ţări au respins acuzaţiile.

Alepul, care a fost centrul comercial al Siriei înainte de război, este parţial controlat de rebeli din 2012; aceştia sunt, în prezent, asediaţi, în cartiere în care s-ar afla şi aproximativ 200.000 de civili.

Ofensiva guvernamentală asupra Alepului de est a fost reluată marţi, după o perioadă de o lună de relativ calm, iar corespondentul AFP la faţa locului afirmă că bombardamentele recente sunt cele mai violente din ultimii doi ani. Războiul civil sirian s-a soldat, până acum, cu moartea a peste 300.000 de persoane.


Etichete Civilii din Alepservicii medicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live